Akustikkplate, lydplate, print

Akustikkplater med print

Akustikkplater kan resultere i bedre humør. Støy og dårlig akustikk over tid gjør noe med oss. Faktisk kan det gå på humøret løs. Heldigvis finnes det hjelp. Da tenker vi ikke på reseptbelagte medikamenter, men mer i retning av lydabsorbenter for tak og vegg. 

 

Akustikkplater: PS Press Reklame i Moss har i en god stund forhandlet absorbentplater fra det internasjonale selskapet Saint-Gobain Ecophon, som i Norge representeres av Glava AS. Produktet som er laget i miljøvennlig glassull har vist seg å både være meget effektivt og samtidig prisvennlig. Det er en kombinasjon de aller fleste av oss kan leve godt med.

 

Akustikkplater utgjør en forskjell

Det er Trygve Walle som har hovedansvaret for disse produktene hos PS Press Reklame. Han er hellig overbevist om at bruk av lydabsorberende plater fort kan skape en annen og langt bedre hverdag for svært mange.

– Et lavt støynivå er noe alle ønsker seg, men dessverre er det ofte det motsatte vi opplever. Spesielt i moderne bygg er det store flater. Enten glass eller betong og da kan man fort oppleve uønsket støy. Disse absorbentplatene eliminerer nok ikke problemet fult og helt, men de fører i hvert fall til en betraktelig forbedring, forteller han.

 

Print og dekor på akustikkplatene

En av de tingene som Walle liker spesielt godt med Ecophon sine absorbenter er fleksibiliteten. Både i forhold til bruk, men også når det kommer til visuell utforming. Her har man et hav av muligheter forteller han.

– Absorbentplatene har en dobbel funksjon. De er praktisk svært funksjonelle, samtidig som de også kan være meget dekorative. Er man i det kreative hjørnet så er stort sett alt mulig. I utgangspunktet har vi muligheten til å printe stort sett hva kundene måtte ønske. Både bilder eller grafiske illustrasjoner. I tillegg kan vi levere de i en god del forskjellige farger. Hvis et firma ikke finner sin farge i sortimentet så løser vi det ved å printe i den fargen de måtte ønske. Jeg vil legge til at de filer som skal overføres helst bør være høyoppløslige. Da blir resultatet best, forklarer han.

 

Stor etterspørsel

Lydabsorberende plater fra Ecophon benyttes i dag blant annet i skolebygg, barnehager, restauranter, næringslokaler, møterom, rom bygd for musikk og ikke minst i åpne kontorlandskap. Uten gode akustiske løsninger blir ofte slike lokaler slitsomme å være i. Walle forteller at de til nå har hatt stor pågang fra ulike kundegrupper som ønsker å gjøre lydmessige forbedringer. Tilbakemeldingene som har kommet har vært utelukkende positive.

 

Avhengig av god akustikk

Et av de prosjektene som produksjonsbedriften på Høyda har gjennomført var en komplett «ansiktsløftning» av Dacapo Hi-Fi i Moss. Her ble det blant annet benyttet veggabsorbnt akustikkplater fra Ecophon. Eier av det lokale «hifi-asylet» er Jørgen Gustavsen. Han er mer enn fornøyd med forandringen.

 

Dacapo HiFi Moss, CNC fres, valkromat
Jørgen Gustavsen eier av Dacapo HiFi Moss, er svært fornøyd med akustikkplatene.

– For meg som driver en spesialbutikk innenfor hi-fi er det viktig å kunne demonstrere høyttalere og annet med best mulig lyd. Akustikken i butikken er nå ekstremt god. Kunder med veldig dyrt utstyr blir imponert over hvor godt langt rimeligere stereoanlegg spiller her i butikken. Nå kan kunder høre akkurat hvordan den bestemte høyttaleren eller forsterkeren lyder. Når lommeboka først skal åpnes er det jo godt å vite at man har gjort et riktig valg, forteller Gustavsen fornøyd.

 

Klar forbedring

Et annet prosjekt som har blitt svært godt mottatt er den lydmessige utbedringen som firmaet har gjennomført for bedriften Byggfakta Docu AS. Da de flyttet inn i nye lokaler opplevde de store utfordringer med å høre hva andre sa når det var mange samlet i rommet. Det har nå blitt tatt hånd om. Personal og administrasjonsleder, Cathrine Nygård uttaler følgende om forandringen.

 

Akustikkplater-lydplater-byggfakta
Dekorative akustikkplater med fotografier

– Vi flyttet inn i gamle ærverdige industrilokaler sommeren 2018. Etter innflyttingen ble det raskt klart at vi trengte å gjøre noe med lyden. Til tross for teppefliser på gulvet var det helt nødvendig å gjøre noe i forhold til vegger og tak. Vi valgte å gå for akustikkplater fra Ecophon og nå opplever vi en helt annen hverdag. Tidligere måtte vi stå tett på hverandre for å kunne oppfatte hva som ble sagt. Nå er lyden dempet og behagelig. Det gjelder også for det totale lydnivået i et åpent landskap med mange selgere.

 

Fleksibilitet i høysetet

Trygve Walle i PS Press Reklame er svært tilfreds med responsen fra markedet i forhold til Ecophon sine produkter. Han mener at alle mulighetene kundene har til å være med å påvirke sluttresultatet har hatt stor innvirkning på oppdragsmengden.

– Så absolutt. Det koster jo litt å gjennomføre slike tiltak og da er det greit at man får det maksimale ut av det. Trykking av motiver på platene som har direkte tilknytning til den aktuelle arbeidsplassen har ofte blitt benyttet. Det setter jo selve prikken over den berømte i en. Jeg vil også trekke frem den store fleksibiliteten i forhold til levering i ulike størrelser. Muligheten for å ramme inn platene slik at de fremstår som vanlige bilder på veggen er et pluss. Det er svært mange fordeler og vi står klare til å hjelpe alle som måtte ha behov for en akustisk endring, avrunder Walle.

Levering av filer til lydplater

Det er viktig at det er god kvalitet og oppløsning på bilder. En iPhone 7 har et kamera på 12 MP. Det er omtrent 4000 x 3000 pixler. Det vil si at bildet blir 140×106 cm i en oppløsning på 72 dpi. Vi foretrekker bildene i jpg-format. 

 

Noen fakta om Ecophon lydabsorberende plater 

Tykkelse: 40mm
Farger: Leveres ferdig i mange forskjellige farger. I tillegg kan man trykke andre farger ved behov.

Farger: Leveres ferdig i mange forskjellige fargerI tillegg kan man trykke andre farger ved behov.

Størrelser:
Lagerføres som standard i følgende størrelser

 

 • 60×60
 • 60×120
 • 120×120
 • 120×240 (største størrelse i forhold til trykk med maskin)

Kan også leveres i en mer hardfør utgave med stivere overflate, for eksempel beregnet på idrettshaller, gymsaler m.m.

Kan leveres med innfargede sider og ulike rammetyper

Av Petter Andresen

 

PS press reklame Moss

PRIS PÅ

AKUSTIKKPLATER?

  Kontaktperson

  Trygve Walle

  Trygve Walle Folierings ansvarlig

  Trygve er vår kontaktperson på folie/display/storformat

  trygve@pspress.no