Facebook, hjemmesider, nettsider

Viktig med Facebook og hjemmeside?

Facebook vs hjemmeside, trenger min bedrift begge deler?

Alle forventer at seriøse bedrifter har egne nettsider og er på sosiale medier som facebook. 9 av 10 forbrukere søker først på nettet, feks Google, når de skal handle varer eller tjenester. Få søker i sosiale medier for å finne feks en lokal håndverker. Dette er grunnen til at bedrifter må ha en nettside for å være synlig for potensielle nye kunder.

Facebook følgerene dine ser ikke mange av dine innlegg

Facebook lanserte i 2007 mulighet for bedrifter å opprette egne sider. Da kan også bedrifter publisere ubegrenset antall oppdateringer. Statistisk så er det få som som ser innleggene som blir publisert. I en undersøkelse som er gjort av Ogilvy er det mellom 2-6% som ser innleggene.

Nyheter varer lengre på hjemmesiden

Publiseres det nyheter på Facebook er det «ferskvare». Nyhetene «drukner» i mengden av mange 1000 oppdateringer. De nyhetene som er eldre er vanskelig å finn tilbake til. Publiserer du nyheten på hjemmesiden har du kontroll på informasjonen. Er nyheten viktig kan den ligge synlig for alle som besøker nettsidene.

Google bryr seg lite om Facebook

Søker du på Google, oppdager du raskt at det er få resultater fra sosiale medier. Dette kan du teste selv. Du vil bli overrasket av resultatet.
Publiserer du relevante saker på bedriftens hjemmeside som inneholder de søkeordene målgruppen bruker når de søker med feks Google eller Bing. Resultatet av dette er at du vil bli rangert høyere og dermed er sjansen mye større for at dine kunder finner artikkelen.

Full kontroll

Med egen hjemmeside bestemmer du selv hvordan utseende og budskapet skal tilpasses bedriftens kunder. Facebook har begrensede muligheter hvordan du skal presentere din bedrift på best mulig måte.

Trenger min bedrift Facebook?

Svaret er: Helt klart!
Det er utrolig mange potensielle kunder som er innom Facebook daglig. Målet er å få noen av disse til å komme til bedriftens hjemmeside. Kombinasjonen med hjemmesiden som et midtpunkt og sosiale medier rundt (se illustrasjon), er garantert en suksess. For å få ekstra med oppmerksomhet kan det være lurt å annonsere på Facebook eller Google. Ved å være smart og litt taktisk er det mulig å oppnå bra resultater med et lite budsjett.

Ny eller bedre hjemmeside med WordPress

PS Press Reklame bruker WordPress som platform for å bygge nettsider. Dette er verdens mest brukte publiseringsverktøy. WordPress blir brukt av 75 millioner nettsider over hele verden. Det er ikke noen andre plattformer som er i nærheten av å være så populær og så enkelt å bruke.

Ta kontakt med PS Press Reklame om det er noe du lurer på ang nettsider, innhold på nettsider, fotografering.
Kontaktperson; Jørn Mortensen, mortensen@pspress.no