HYUNDAI IONIQ electric

Mange mener at en av Norges mest populære elbiler kunne vært penere i frontpartiet. Vi har utviklet en folie med trykk som fikser det.

Som de fleste elbiler har heller ikke Hyundai Ioniq en tradisjonell grill med spiler. Den har et grått panel som dominerer hele fronten, noe svært mange synes er mindre pent. For enkelte har bilen nærmest vært uaktuell på grunn av denne mindre vakre estetiske detaljen. Men tvillingbroren, Hyundai Ioniq Hybrid, er utstyrt med grill, og ser ”riktig” ut for de fleste av oss. Kort tid etter at lanseringen av Hyundai Ioniq, begynte ønskene å tikke inn fra elbilkundene. De ønsket seg grillen til hybridversjonen av Hyundai Ioniq. Oppgraderingen er enkel, men kostnaden ble i høyeste laget.

Kan det fikses?
Spørsmålet dukket opp fra Willy Westerheim, som selger Hyundai hos Moss To-Takt. –Hva med å fotografere fronten på hybriden, printe det på folie og foliere hele den grå frontplaten? En av de første Hyndai Ioniq kundene hans var mer enn villig til å sjekke ut slik foliering.

Klart det kan
– Vi tok med oss et bærbart fotostudio til Moss To-Takt, lyssatte fronten på hybriden og tok digitale bilder av høy kvalitet. Deretter jobbet vi noen timer med bildemateriellet i Photoshop, kjørte en testprint og sjekket at målene stemte og at trykkvaliteten tilfredsstilte våre høye krav. Etter litt prøving og feiling var vi der vi skulle. To forsøk senere satt folieringen som et skudd. Resultatet ble overraskende bra. Vi måtte nærmere enn to meter for å se at den folierte grillen faktisk bare var et trykk. Vi folierte de grå panelene ved kurvelysene også, for å skape en visuell helhet, sier folieekspert Trygve Walle hos PS Press Reklame.

Ble raskt snakkis
Kunden ble meget fornøyd, og det varte ikke lenge før grillfolien vår ble en snakkis både på sosiale medier, i forhandlernettverket til Huyndai og hos importøren. Hver uke mottar vi bestillinger på ferdig printet foliedekor fra hele landet. Grillfolien blir da montert lokalt av erfarne foliemontører, men mange, særlig på Østlandet, får jobben utført hos PS Press Reklame, forklarer Walle.

– Det er jobber som dette vi elsker å bli utfordret på. Da kan vi utnytte kreativiteten vår, fototekniske ferdigheter, grafisk design og den betydelige kunnskapen vi har om foliering.

Høy kvalitet
Folieproduktet består av en høykvalitets printfolie fra anerkjente Avery Dennison, med print fra en ny Hewlett Packard latexplotter. Trykket er beskyttet av et lag med gjennomsiktig laminat, som gir beskyttelse mot falming (sollys og UV-stråler), samt mekanisk og kjemisk slitasje. Bilen kan vaskes på vanlig måte, men vær forsiktig med høytrykkspyleren. Dersom folien skal fjernes bør det gjøres av fagfolk, understreker Walle.

Grill Hyundai Ioniq foliert