papir krokodille skinn pspress reklame trykk moss

Papir og trykk

PS Press Reklame trykker på mange typer papir, og kan i tillegg produsere produkter på papir med en vekt på 80-350 gram. Vi har håndplukket  forskjellige papirtyper fra forskjellige leverandører som vi alltid har på lager. Vårt utvalg dekker de aller fleste behov.

Hvis du ønsker papirprøver er det bare å ta kontakt med Jørgen på 926 82 695. Vi er også behjelpelige med å lage en dummy oppdraget ditt dersom det er behov for det.

Papirtyper
Bestrøket og ubestrøket papir: Det finnes over hundre papirtyper, disse er delt i to hovedgrupper; bestrøket og ubestrøket papir.

Et ubestrøket papir er mer ubehandlet og har en ru overflate. Et eksempel på et ubestrøket papir er avispapir og papir som brukes i bøker.

Et bestrøket papir har ett eller flere lag med bestrykning, som regel kritt, leire og bindemidler. Dette blir gjort for å gi papiret bestemte egenskaper. Eksempel på bestrøket papir er papir som blir brukt til magasiner. Bestrøket papir deles videre inn i to hovedtyper; matt eller blankt.

Kreativ bruk av papir
Papir er en viktig del av en trykksak. I en designprosess bør papiret defineres på et tidlig tidspunkt, både fordi det kan påvirke designet, men også for å forsikre om at papiret ligger klart før trykkingen starter. Det er et stort utvalg forskjellige strukturer på papir. Fra de helt enkle til de avanserte, som for eksempel krokodilleskinn-struktur. Vi hjelper deg gjerne med valg av papir i den kreative prosessen.